Geografie, întrebare adresată de larisamagda, 9 ani în urmă

Descrieti viscolul , ceata sau grindina...(la alegere)...


larisamagda: un eseu sa fie..
Radu20: Viscolul
Viscolul este un fenomen meteorologic intalnit in zonele cu clima montana , temerata , subpolara si evident polara . Rar poate aparea si in zone cu clima mediteraneeana (Israel) .
Radu20: Viscolul apare in general in timpul ierni ca urmare unor precipitatii abundente , sub forma de ninsoare si vant de peste 60 km\h . Din cauza curentilor de aer care duc la o schimbare rapida a scaderea temperaturii , crestera umiditatii si nebulozitatii viscolul se poate instala rapid !
Radu20: Cateva minute pot desparti o frumoasa zi in care ne jucam cu bulgari de o furtuna teribila .
Viscolul poate dura de la o ora doua chiar la cateva zile si poate provoca mari pagube din cauza vitezii vantului , accidente rutiera cauza fiind vizibilitatea aproape de 0 sau avalanse in zonele montane
Radu20: ,, Chiar si Bilia vorbeste de zapada
Iov 38:22 ,, Ai ajuns tu până la cămările zăpezii? Ai văzut tu cămările grindinii ,, In principiu viscolul este un fenomen meteo aproape extrem destul de imprevizibil dar frumos de privit de la gura sobei ^_^ .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de izaaabellaaa
0
Viscolul-vantul puternic
Ceata-abur orbitor
 Grindina-ploaie cu gheata


larisamagda: un eseu...
Bogdyki: Grindina este o precipitatie
Răspuns de Radu20
1
Grindina este o precipitatie care se formeaza asemena ploii (condens-ingreunarea norilor) dar inghiata in straturile inferioare a le atmosferei

larisamagda: un eseu.....
larisamagda: :(((
Radu20: O fac si pe asta putina rabdare :)
Alte întrebări interesante