Limba română, întrebare adresată de cucermarina, 7 ani în urmă

descris 0,5 pagină despre o plantă și la ce se foloseste​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de D3llx
0

Bună~~~

Busuiocul este o plantă aromatică foarte apreciată, fiind folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile și proprietățile sale, dar și pentru gustul deosebit. De planta de busuioc sunt legate, de asemenea, multe tradiții populare.

Busuiocul se cultivă pentru aroma deosebită a frunzelor care se folosesc la aromatizarea diferitelor preparate culinare. În plus, în medicina tradițională, infuziile de busuioc se utilizează pentru tratarea unor afecțiuni.

Planta de busuioc poate atinge între 20 și 60 cm înălțime, având frunzele de culoare verde deschis, mătăsoase, cu lungimi cuprinse între 1,5 și 5 cm și late de circa 1-3 cm.

Florile busuiocului sunt, în funcție de varietate, de culoare albă până la mov, aranjate într-o terminație numită racem.

Tufa de busuioc poate fi crescută atât în scop decorativ, cât și practic, pentru a folosi frunzele sale în diverse preparate culinare. Mai mult, credința populară spune că busuiocul plantat în ghiveci, în casă, va aduce noroc și prosperitate.

Sper că te-am putut ajuta. :)

Alte întrebări interesante