Desfaceti parantezele si reduceti termenii asemene: 2x²+[-x²-(-2x+1)+(-3x²+x+1)]-[-(x²+6x-1)-(2x²+x+1)]
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
[tex]2x^2+[-x^2-(-2x+1)-(-3x^2+x+1)]-[-(x^2+6x-1)-\\
-(2x^2+x+1)]=2x^2+(-x^2+2x-1+3x^2-x-1)-(-x^2-6x+\\
+1-2x^2-x-1)=2x^2+(2x^2+x-2)-(-3x^2-7x)=\\
=2x^2+2x^2+x-2+3x^2+7x=7x^2+8x-2[/tex]
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă