Limba română, întrebare adresată de olecica, 9 ani în urmă

desfasurarii sensul intr-un text coerent de 10-12 rinduri
cine are o meserie are o mosie
imi trebuie urgent!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
20
 Spune un proverb "meseria este bratara de aur" . Si cine are meserie are o mosie .Cunoasterea unei meserii de baza ,a unei meserii cautata si importanta iti aduce foarte multe satisfactii, atat financiare cat si morale.
 Un meserias bun poate castiga cu ajutorul muncii sale sume banesti mai mari decat un om invatat , cu multa carte.Muncitorul calificat  care stapaneste bine ceea ce face poate realiza o avere din munca sa.Acesta rezolva o gama variata de lucrari si isi satisface clientul intr-un mod benefic incat multumirea sa fie de ambele parti.
Inainte micii meseriasi erau oameni bogati care isi puteau intretine usor familiile.Niciodata cel care este un bun mester nu va ramane fara suport financiar.
Răspuns de marielagr
28
"Cine are o meserie, are o mosie" 
   Acest proverb se refera la necesitatea omului de a invata o meserie, ce il va putea ajuta pe viitor. Daca inveti bine, numaidecit iti vei gasi o meserie careia te vei dedica cu trup si suflet, o meserie care te va ajuta sa traieti o viata decenta, si desigur pentru a ajuta si alte persoane, cum ar fi familia, sau chiar oameni ce nu au posibilitatea de a se intretine. Toti oamenii au nevoie de o profesia care ii va da posibilitatea sa-si cistige existenta. Unii vor avea parte de o munca bine platita, si respectiv isi vor putea face o avere considerabila, altii vor avea pate de o munca productiva, si isi vor stringe o avere materiala, iar unii vor avea parte de un lucru mai putin platit, care ajunge doar pentru strictul necesar de trai, dar el oricum isi va face o avere, o avere poate din placere, poate din amintiri placute sau poate o avere din experiente placute, aceasta putin conteaza, important e ca orice om ce are o meseria, are si o mosie...
* Sper ca te va ajuta raspunsul meu :) Daca intradevar te-am ajutat marcheaza ca cel mai bun ;)
Alte întrebări interesante