Limba română, întrebare adresată de test009, 8 ani în urmă

Desparte frazele in propoziții și precizează felul lor:Chiar basme de-ar fi câte povestește vânătorul și câte zugrăvește artistul ,tot pare ca te scuturi la ideea ca omul se joaca așa lesne cu viața sa,pentru un simplu gust de vânător

Mai țin apoi minte ca i-am dat o bucata de placinta ,ca l-am bătut,fiindcă nu voia sa-mi lase cimpoiul ,și ca era băiat bun,căci nu s-a supărat,deși era mai mare decât mine.

Vreau sa răspundă un utilizator foarte bun

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de eleeweleew
9

„Chiar basme de-ar fi 1/ câte povestește vânătorul 2/ și câte zugrăvește artistul, 3/  tot pare 4/ ca te scuturi la ideea 5/ ca omul se joaca așa lesne cu viața sa, pentru un simplu gust de vânător.6/”

P₁ = CV

P₂ = SB

P₃ = SB

P₄ = PP

P₅ = SB

P₆ = AT

P₂, P₃ - subiective (bănuiesc că aici era nedumerirea), întrucât regenta lor nu are subiect. Dacă contragi, ar veni: Chiar basme de-ar fi poveștile și picturile. (cine ar fi basme?; poveștile și picturile)

„Mai țin apoi minte 1/ ca i-am dat o bucata de placinta, 2/ ca l-am bătut, 3/ fiindcă nu voia 4/ sa-mi lase cimpoiul, 5/ și ca era băiat bun, 6/ căci nu s-a supărat, 7/ deși era mai mare decât mine.8/”

P₁ = PP

P₂ = CD

P₃ = CD

P₄ = CZ

P₅ = CD

P₆ = CD

P₇ = CZ

P₈ = CV

Alte întrebări interesante