Studii sociale, întrebare adresată de dianaalexandraradu1, 8 ani în urmă

DESPRE BULLYING : verb, to bully (lb. engleză) înseamnă: a intimida, a tachina, a speria, a răni, a jigni, a domina, a agresa emoțional;
Conform Organizației Mondiale a Sănătății, bullying apare atunci când un elev este: „tachinat în mod repetat într-un mod care nu îi place… Dar nu este situație de bullying atunci când doi elevi de putere sau autoritate similară se ceartă sau se bat. Nu este bullying, nici atunci când un elev este tachinat într-un mod prietenos și glumeț.” Bullying-ul este un un comportament agresiv și de violenţă. Cu toate acestea, nu fiecare act de violenţă este o acțiune de bullying.

ELEVUL-VICTIMĂ este copilul care a suferit un prejudiciu ori o atingere a vieţii, a sănătăţii sau a integrităţii sale psihice şi/sau fizice, ca urmare a unei fapte de violenţă săvârşite de altcineva, copil sau adult.

ELEVUL-MARTOR este elevul care a suferit indirect un abuz emoţional, asistând la o situaţie de violenţă asupra unui alt copil.

ELEVUL-AGRESOR este „elevul ce manifestă un comportament agresiv”. Comportamentul agresiv al unui elev este ofensator, umilitor sau distructiv, provoacă suferinte emoţionale, daune materiale unui alt copil sau grup de copii.

Fiecare dintre cei trei actori de pe „scena bullying-ului” (agresor, victimă, martor) are anumite caracteristici. Portretul „agresorului” ar putea fi următorul: nu îi place să accepte regulile, de cele mai multe ori se bucură că produce durere celorlalți, dorește să domine și să-i controleze pe ceilalți, exagerează în situații obișnuite, cu scopul de a atrage atenția asupra lui, agresorul vrea să iasă în evidență, să fie cel mai „tare”, iar pentru a reuși acest lucru nu ezită să-i umilească, să-i intimideze, să-i jignească și chiar să-i lovească pe cei din jurul său.

INTREBAREA 1. Care este portretul „agresorului”? Descrie in 3-4 randuri.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Excelsis
1

Răspuns:

Agresorul de obicei este unul robust capabil sa-si exercite forta fizica asupra victimei la cea mai mica dorinta de a face asta, agresorul incearca sa se impuna in fata victimei si sa-l subjuge pe acesta prin impunerea propriilor vointe. De asemenea agresorul va avea un limbaj vulgar de cele mai multe ori si rautacios


dianaalexandraradu1: mulțumesc mult
Alte întrebări interesante