Limba română, întrebare adresată de wins, 9 ani în urmă

despre ce este vorba in aceste secvente? transformati aceste secvente in comparatii numind obiectul si legindul de versurile de mai sus cu ajutorul conjuctiei ca.
O vapaie de rubin,Fulger negru...Trasnet lung /Dus pe aripi de furtuna !!!!! Va rog ajutatima

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
34

* Cerință:

  Despre ce este vorba în aceste secvențe? Transformați aceste secvențe în comparații, numind obiectul și legându-l de versurile de mai sus cu ajutorul conjuncției "ca". "O văpaie de rubin", "Fulger negru", "Trăsnet lung", "Dus pe aripi de furtună".

* Răspuns:

_________________________ _ _ _

   Aceste secvențe reprezintă metafore din poezia "Acceleratul" de George Topîrceanu, care conturează imaginea unui tren accelerat.

_________________________ _ _ _

✿   Metafora "O văpaie de rubin" ilustrează lumina acceleratului văzută în întunericul nopții. Această lumină puternică este asemănată cu rubinul roșu și spectaculos.

  • COMPARAȚIE - acceleratul CA o văpaie de rubin

✿   Metafora "Fulger negru" aseamănă acceleratul cu un fulger datorită vitezei mari pe care o are acesta.

  • COMPARAȚIE - acceleratul CA un fulger negru

✿    Metafora "trăsnet lung" marchează lungimea acceleratului și, de asemenea, zgomotul puternic făcut de el este asemănat cu un trăsnet.

  • COMPARAȚIE - acceleratul CA un trăsnet lung

✿    Metafora "Dus pe aripi de furtună" marchează imaginea sugestivă pe care o oferă acceleratul privitorilor, acesta părând că zboară, că are aripi și asemănarea cu furtuna este dată din cauza zgomotului pe care îl produce.

  • COMPARAȚIE - acceleratul dus CA pe aripi de furtună
Anexe:
Alte întrebări interesante