Istorie, întrebare adresată de swagcapric0rn, 8 ani în urmă

despre educația de azi va rog dau coroana!!! sa fie scris mult! va rog​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gtauleanu
1

Răspuns:in primul rand vreau sa spun ca astazi educatia nu este cea care a fost si inainte,

Explicație:deoarece acum sunt cazuri ca unii nu pot chiar sa vorbeasca si copie chiar la examen .

Este rau cand parintii isi educa copiii si este rau cand ei nu ii cearta nu zic de bataie sau de alt ceva dar stiti si voi cand vrei copii rebuie sa fie si educati bine

spor!!!!!!!!!!!!!!!!

Răspuns de Vic2M
3

Provocările perioadei în care trăim, dezinteresul pentru şcoală al elevilor şi permanenta transformare a lumii din jurul nostru ne cer să ne reorientam mereu și să ne restructurăm modul de abordare, în primul rând readaptându-ne noi înșine. Educaţia este foarte importantă şi nu este legată strict de orele din programul zilnic de la şcoală. Un copil învaţă şi din activităţile extraşcolare, şi din participarea la proiecte, şi din timpul petrecut alături de părinţii săi.

Privesc pe fereastră şi frunzele care plutesc spre pământ îmi fură gândurile. A mai trecut un anotimp… De câte ori am cântat ”Bate vântul frunzele”? Nu le mai pot număra, aşa cum nu pot număra frunzele! Fiecare frunză, un gând. Fiecare gând, o bucurie. Fiecare bucurie, o provocare. Fiecare copil, un destin.

Dacă nu ai înţeles până acum, îţi dau mai multe amănunte. Am mai mult de 200 de copii şi nu sunt o mamă eroină! Ei sunt elevii mei din ultimii 30 de ani. Ei sunt bucuriile şi întristările mele, provocările şi  reuşitele mele. Sunt  învăţătoare, un om sensibil, implicat, responsabil şi serios.

Să vorbim despre educaţie. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost însoţiţi de educaţie, importanţa acesteia sporind cu fiecare generaţie. Educaţia reprezintă fundamentul vieţii oricărui om cu ajutorul căreia s-au putut dezvolta percepţia despre lume, gândirea, stilul de viaţă, conservarea valorilor sociale, dar şi spirituale.

Unul dintre rolurile cele mai importante ale educaţiei este acela de a influența, transforma și dezvolta personalitatea indivizilor. Procesul aceste este influențat atât de factorii genetici, cât și de mediile educogene în care individul se află la un moment dat.

Educaţia din perioada comunistă versus educaţia de azi? Educaţia presupune două persoane: una care doreşte să împărtăşească ceea ce ştie şi una care doreşte să primească darul de preţ – ştiinţa celuilalt. Contează oare în ce epocă se întâmplă acest lucru? Contează vârsta învăţăcelului? Contează instrumentele de lucru? Sunt importante regulile impuse de un sistem?


swagcapric0rn: mulțumesc mult!!!
Alte întrebări interesante