Religie, întrebare adresată de dobrinsanda32, 8 ani în urmă

despre patimile si răstignirea Domnului.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tonisandu1789
2

Răspuns:

Patimile:

Deși nu i-a găsit nici o vină lui Iisus, la strigătele mulțimii - "Răstignește-L, răstignește-L!" - ca să arate nevinovăția sa, Se încredințase Pilat din Pont că Iisus este Împăratul ceresc prezis de prooroci (Ioan 18, 37). El se întrebase: "Ce este adevărul?", dar eliberează totuși pe Baraba tâlharul iar pe Iisus îl osândește să fie răstignit. După ce L-au biciuit ostașii și I-au împletit cunună de spini, punându-I-o pe cap și îmbrăcându-L cu hlamidă, L-au pălmuit, L-au scuipat și L-au batjocorit.

Răstignirea Domnului :Răstignirea lui Isus a fost un act care a avut loc în secolul I, interpretat de creștini drept crucificarea lui Mesia, în persoana lui Isus din Nazaret. Arestarea, procesul și condamnarea sa de către pretorul roman Pilat din Pont sunt descrise de cele patru evanghelii.

Sper ca te-am ajutat!


popsorina12: Răstignirea Domnului :Răstignirea lui Isus a fost un act care a avut loc în secolul I, interpretat de creștini drept crucificarea lui Mesia, în persoana lui Isus din Nazaret. Arestarea, procesul și condamnarea sa de către pretorul roman Pilat din Pont sunt descrise de cele patru evanghelii.
Alte întrebări interesante