Limba română, întrebare adresată de dariuspopa1023, 8 ani în urmă

detalli importante din cartea ocolul pamantului in 80 de zile .VA ROG FRUMOS AM NEVOIE PENTRU MAINE CA NE ASCULTA PROFESOARA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danajurca92
0

UN OM OCOLESTE CU O BARCA TOT PAMANTUL MAI MULT NU MAI STIU EU AM TITITO DAR NUXMAI TIN MINTE

Răspuns de ap2421077
1

Explicatie:

"Around the World in 80 Days" este o carte scrisă de Jules Verne și publicată pentru prima dată în 1873. Povestea îl urmărește pe domnul Phileas Fogg, un englez bogat și metodic, care pariază că poate face o călătorie în jurul lumii în 80 de zile. El pleacă din Londra împreună cu valetul său, Passepartout, și întâmpină o serie de peripeții și aventuri pe parcursul călătoriei lor.

Unul dintre detaliile importante din carte este faptul că Fogg și Passepartout au trebuit să călătorească prin diverse țări și să utilizeze diferite mijloace de transport, cum ar fi trenurile, vapoarele și chiar elefanții, pentru a ajunge la destinațiile lor în timpul stabilit. De asemenea, au întâlnit diverse personaje interesante pe parcursul călătoriei, cum ar fi un îndrăgostit inadaptat și un prinț indian.

O altă temă importantă din carte este aceea a diferențelor culturale și a provocărilor pe care le întâmpină Fogg și Passepartout în timp ce călătoresc prin lume. Ei sunt forțați să se adapteze la diferite tipuri de societăți și moduri de viață, ceea ce le oferă ocazia de a învăța și de a-și schimba perspectivele asupra lumii.

În cele din urmă, un alt detaliu important din carte este faptul că Fogg reușește să completeze călătoria în jurul lumii în 80 de zile, câștigând pariul și dovedind că era posibil să faci o astfel de călătorie în timpul stabilit. Astfel, cartea se încheie cu un final fericit și cu Fogg și Passepartout care se întorc acasă în Londra, mai bogati și mai înțelepți decât atunci când au plecat.

coroana??

Alte întrebări interesante