Limba română, întrebare adresată de sabina20, 9 ani în urmă

Determina care este rolul muncii in obtinerea succesului de catre persoanele respective.
Va rog mult ajutatima!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de claratudora1
3
Desi timpul liber este asociat cu o experienta plina de satisfactii, totusi, cercetarile indica faptul ca cele mai pozitive experiente pe care le poate resimti o persoana sunt cele obtinute in cadrul muncii prestate. Asta deoarece munca, pe langa faptul ca ne asigura necesitatile de baza, este si o componenta importanta a identitatii si o modalitate de auto-exprimare prin angajament semnificativ in comunitatea din care facem parte. Afla carei nevoi iti raspunde munca, in functie de propria personalitate si unde te situezi pe harta semnificativitatii propriei vieti, in cvadratura: o viata semnificativa si-o munca semnificativa, o viata nesemnificativa, dar o munca valoroasa, o viata semnificativa si-o munca lipsita de sens sau o viata si-o munca pulverizate de inconstienta.
Citeste fiecare enunt de mai jos si observa-ti reactiile. Bifeaza apoi raspunsul care descrie cel mai bine reactia ta. Nu te gandi prea mult la o intrebare, altfel te-ai putea minti pe tine insuti. La sfarsit, aduna punctajele si vezi unde va afli.

claratudora1: Munca şi beneficiile ei

Pentru a-şi asigura existenţa, omul are nevoie de a-şi satisface anumite trebuinţe psihofiziologice. Cele mai importantante consider că sunt cele fiziologice, iar printre acestea se numără şi trebuinţa pentru hrană, odihnă, siguranţă sanitară.

O
claratudora1: Omul nu are acces la acestea în orice moment doreşte, sau, mai bine zis, nu le obţine nici gratis, nici fără efort. Pentru a putea mânca, proteja, asigura sanitar, social etc. el trebuie să muncească în vederea obţinerii resurselor care facilitează obţinerea celor descrise mai sus.

Există mai multe feluri de muncă însă, înainte de a le prezenta, doresc să menţionez în linii mari ce înseamnă conceptul acesta în viziunea mea.
sabina20: ms)) mult!!
Alte întrebări interesante