determinant (A-xI2)=0
A=3,5,-1,-3
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Folosim formula: det(A-xI2)=x²-trA * x+det A
Deci vom avea ca:
det(A-xI2)=0
x²-trA * x+det A=0
x²-4=0 (deoarece trA este 0)
x²=4⇒x∈{2, -2}
Deci vom avea ca:
det(A-xI2)=0
x²-trA * x+det A=0
x²-4=0 (deoarece trA este 0)
x²=4⇒x∈{2, -2}
albatran:
daa, bine pai x*I2 e alta aia
Răspuns de
1
Fie A=(3 5
(-1-3)
Sa se determine x∈R, asa fel incat det (A-x *I2)=0 unde I2 este (1 0
(0 1)
ASA se scriu DATELE si CERINTA
Rezolvare
A= (3 5)
(-1 -3)
xI2=(x 0)
(0 x)
A-xI2= (3-x 5)
(-1 -3-x)
det (A-xI2)=-(3²-x²)+5=0
atunci
5=9-x²
x²=9-5=4
x=+-2
(-1-3)
Sa se determine x∈R, asa fel incat det (A-x *I2)=0 unde I2 este (1 0
(0 1)
ASA se scriu DATELE si CERINTA
Rezolvare
A= (3 5)
(-1 -3)
xI2=(x 0)
(0 x)
A-xI2= (3-x 5)
(-1 -3-x)
det (A-xI2)=-(3²-x²)+5=0
atunci
5=9-x²
x²=9-5=4
x=+-2
Alte întrebări interesante
Franceza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă