Determinati valoarea minima a expresiei E= x^ -6x +3
boiustef:
x^2 - 6x +3 ?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
-6
Explicație pas cu pas:
E(x)=x²-6x+3=(x²-2·x·3+3²)-3²+3=(x-3)²-6
deoarece (x-3)²≥0, |-6
(x-3)²-6≥0-6, ⇒E(x)≥-6
Răspuns de
1
Valoarea minima a expresiei E = x² -6x +3 este egala cu -Δ/(4a).
-Δ/(4a)= -(36-12)/4= -24/4= -6
Valoarea minima = -6 si are loc pentru x=-b/(2a)=3
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă