Matematică, întrebare adresată de prialaionelaozimi5, 9 ani în urmă

dezvoltiarea expresie (2-a)²este .........

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2

(2 - a)² = 4 - 4a +a
²

Am folosit formula:

(x - y)² = x² - 2xy + y²
-----------------------------------

[tex]\it Formula\ este: \\ \\ (x-y)^2 = x^2-2xy+y^2 \\ \\ \\ Deci,\ vom\ avea: \\ \\ (2-a)^2 = 2^2-2\cdot2\cdot a +a^2 =4-4a+a^2[/tex]



Răspuns de andriesboss92
1
Formula este:  (a - b )^{2} = a^{2} - 2ab + b^{2} ...Deci, rezolvarea exercitiului este:  (2 - a)^{2} = 2^{2}  - 2x2a +  a^{2} = 4 - 4a +a^{2}







Alte întrebări interesante