Limba română, întrebare adresată de alexandra12345678920, 8 ani în urmă

Dialog cu un coleg cu titlul “prima zi de scoala” (minim 15 randuri)


Dau coroana și 10 punte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GabiiGH
1

Vacanța a trecut destul de repede, de abia am așteptat să-mi revăd colegii mai ales cel de bancă, după ce am ajuns la școală am început o conversație cu colegul/colega de bancă.

- Neața!

- Neața!

- Nu știu de tine dar eu, sincer, de abia am așteptat să înceapă școala, nu-mi prea place să stau prea mult acasă, deși câteodată îmi doresc nespus să mi pot dormi măcar o zi până la 10-11 înafară de weekend

- Mi-e îmi zici? clar aș fi vrut să mai stau în pat la căldură decât să mă trezesc de dimineață și să merg în frig la școală... plus că e și sezonul în care ploile încep să vină, și e și mai rău, să stau să merg pe ploaie o grămadă până la școală? Pfft mai bine pas...

- Hai mă că nu e atât de grav.. bine, ploaia mai e cum mai e, dar totuși..

- În fine, tu ce ai făcut vara asta? Eu am fost pe la bunici vreo săptămână jumate și la mare prin august cam o săptămână două și acolo.

- Frumos, eu ce să fac, pe acasă.. în rest am fost o tură pe la Sibiu, din curiozitate, și plus că am vrut să fac și poze, au ieșit superbe!

- Mișto, cât e ceasul?

- E și treizeci ar trebui să vină doamna..

- Mda!

...

Și cam așa a decurs o parte din prima zi de școală, în rest am fost acasă și am răsfoit puțin manualele pe care le primisem la ora de Dirigenție!

Și uite că în cele din urmă a venit din nou toamna, așa cum au trecut ceilalți ani, la fel de repede va trece și acesta, mi-a fost dor de colegi, chiar am așteptat cu nerăbdare să treacă mai repede vara doar ca să-mi revăd colega de bancă. În cele din urmă, după ceva timp de mers, am ajuns și la școală. Mă uitam printre copii și colegi să văd dacă a ajuns și colega de bancă, iar după ce i-am zărit coada împletită m-am dus direct la ea pentru a o saluta! - Bună, ce mai faci? - Heii, uite bine, aștept să intru în sfârșit în clasă, tu? - Și eu bine, mă bucur să te revăd, ce ai mai făcut lunile astea? - Nimic special, doar am stat, am lenevit, am fost și pe la mare o tură, cam vreo săptămână așa.. în rest am stat acasă, tu? - Eu am fost la bunici 2 saptamani luna trecută, a fost distractiv, dar parcă tot mai bine e să vin la școală să vorbim. - Uite că a deschis ușa, haide să intrăm și noi in clasă! - ok!... După ce am intrat în clasă, doamna dirigintă ne-a întâmpinat și după aproximativ o oră de discutat ce am făcut în vacanță, ne-a dat și manualele, le-am răsfoit puțin, sunt chiar interesante.. - De abia aștept să venim mâine, am văzut că la romana avem o lecție interesantă, sunt foarte nerăbdătoare să o facem cu doamna de română! - Super, eu am văzut una la algebră, de abia aștept să învăț să fac exerciții de genul, că în carte!.. .. După ce ne-am primit și orarul, ne-am putut duce acasă, a fost o zi bună, chiar dacă a fost prima, de baia aștept și la anul să văd cum va fi!!

Explicație:

pune tu nume la personaje, sper că ți-am dat idei măcar :))))) al doilea ceva idei pt precena ta, pwp


alexandra12345678920: Mersi extrem de mult și dacă mai poți și mai vrei….mai poți face una? Dar diferită este pentru o alta prietena de a mea și mna
GabiiGH: n-aveti inspirație copii? =))))
alexandra12345678920: Mnu
GabiiGH: Hai că încerc, dar să-i zici prietenei tale să găsească ea nume, și dacă îi vin idei, o poate modifica
alexandra12345678920: Oki mersi mult
GabiiGH: vezi că am editat raspunsul
GabiiGH: la al doilea mai trebuie modificări, deci precena ta trebuie să-și pună imaginația la contribuție
GabiiGH: :D
alexandra12345678920: Oki
Alte întrebări interesante