Limba română, întrebare adresată de Floricicamama, 8 ani în urmă

Dialog între print si leu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de syde3ny55
1

Răspuns:

Un print dintr-un tinut îndepărtat, se opri sa poposeasca, dupa o călătorie care avea ca scop casatorirea cu o prințesă, langa un copac. Dintr-un tufiș plin cu mure, ieși pe neașteptate un leu si îl întrebă :

-Draga prinț călător, ce-ți veni să treci munti si câmpii, sa umblii prin pustiurile acestui ținut?

-Stimate leu, am pornit sa-mi gasesc aleasa inimii , o prințesă adevarata, o fata buna , silitoare.

- Am un sfat pentru tine, zise leul, oricât ai cauta , sa stii ca mai încolo, in muntii aceia înalți, locuiește o fata , săraca , fără sânge nobil, dar care nu ar valora nici cat 10 prințese!

-Mi-ai stârnit curiozitatea! Am sa umblu prin acei munti si-am sa gasesc acea fata . Dacă o fi cum spui tu , am sa o iau de nevastă . zise prințul

-Drumul tau sa fie călăuzit! exclama leul

Si asa, dupa mult timp in care prințul a căutat neîncetat, găsi coliba fetei. Intra in ea si fu uimit de cata curatenie era acolo. O casa mice , simplista, in care sedea in asternuturi o fata zvelta, frumoasa ca cerul albastru , cu o piele delicată. Prințul se îndrăgosti pe loc de ea si o lua la castel.

Făcură o nuntă mare, in care tot poporul se veseli , iar cei doi tineri trăită fericiti .( Dacă vrei sa faci referire la un basm , poti adauga :"până la adânci bătrâneți . Iar eu încăleca-i pe-o capsună , si v-am spus voua o minciuna")

Alte întrebări interesante