diferenta rapoartelor algebrice 6supra 2t-1si -2supra t-2 este egala cu produsul lor
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
t=1/5
Explicație pas cu pas:
6/(2t-1) - (-2)/(t-2) = 6/(2t-1) * (-2)/(t-2)
aducem la numitor comun în stânga, inmultind prima fracție cu t-2 și a 2a cu 2t-1
rezulta
(6t-12+4t-2)/(2t-1)(t-2)=-12/(2t-1)(t-2)
avem același numitor și în stânga și în dreapta, deci îl putem tăia și obținem
10t-14=-12
10t=2
t=2/10
t=1/5
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă