Limba română, întrebare adresată de anarebe2009, 8 ani în urmă

Din cartea ,,Moara cu Noroc" am nevoie sa:
1.Sa scriu 5-10 rânduri despre un personaj
2.Sa povestesc o întâmplare
3.Sa inventez un alt final poveștii
4.De ce as recomanda cartea
Va rog ajutați-ma,e urgent!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de casiopeea94
1

Răspuns:

1. Dupa parerea mea, personajul Ghita din textul Moara cu Noroc de Ioan Slavici este personaj principal  deoarece apare in toate momentele subiectului.

In primul rand,caracterizarea directa o face naratorul

In al doilea rand,caracterizarea indirecta reiese din: fapte,limbaj,vestimenratie si relatia cu cei din jurul sau.

Nu in ultimul rand,naratorul isi priveste personajul cu respect.

In concluzie,personajul Ghita din textul Moara cu Noroc de Ioan Slavici este tipul omului trecut prin viata, cu experienta.

2..Odata cu sarbatorile pascale, mama Anei si copiii au plecat la rude. In tot acest timp Ghita a plecat lasandu-i singuri pe Ana si Lica.Ana "i s-a oferit" acestuia.(Ghita stia ca asa se va intampla). Tarziu, dupa ce Lica a lasat-o singura pe Ana, si-a facut aparitia Ghita, care si-a omorat din gelozie sotia. In final, Ghita a fost si el omorat de catre Raut. Dupa acest "dezastru" un incendiu teribil a  distrus carciuma( pe care o detineau Ghita si Ana), iar Lica, pentru a nu cadea viu in mainile lui Pintea se sinucide izbindu-se puternic de un copac.

3. Deşi Ghiță s-a încurcat cu Lică Sămădăul, el încearcă să iasă din acest cerc vicios al fărdelegii şi crează un plan împreună cu Ana, soția sa.

Ana îl atrage pe Lică fără să se dea la el în timp ce Ghiță aduce miliția.

Lică Sămădăul e înconjurat, iar el, nebun cum era o ia ostatică pe Ana. Ghiță se izbeşte in Lică şi ia un cuțit înjunghiindul pe Lică , dar în acelaşi timp cade o lumânare şi ia foc moara.

Prietenii lui Lică atacă milițienii dar sunt ucişi reuşind să scape Ghiță şi Ana.

Astfel Lică şi oamenii lui au murit iar Ghiță se mută cu Ana şi îşi deschid o croitorie, crescându-şi copii mai departe.

4. Eu recomand cartea Moara cu Noroc de Iona Slavici deoarece este o carte interesantă, intrigantă, care merită a fi citită.

Explicație:


casiopeea94: Sper sa te ajute, chiar daca nu stiu sigur daca este corect
anarebe2009: Îți mulțumesc extrem de mult!!!
casiopeea94: Npc
casiopeea94: :)
Alte întrebări interesante