Biologie, întrebare adresată de elenaconduruta, 9 ani în urmă

Din ce cauza se formeaza matreata.Va rog am nevoie la stiinte cu detalii la un exercitiu.Dau Coronita.Sa nu fie lung raspunsul si  sa nu fie de pe inrternet.Va multumesc!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stropinela24
2

Mătreaţa este cauzată de o ciupercă, Malassezia, care populează pielea multor persoane fără a determina manifestari. Se crede că implicarea sistemului imun, ca raspuns la prezenţa ciupercii, e vinovată de afectţunea în sine. În acelaşi timp, ciuperca ar putea contribui la formarea unor acizi graşi cu rol inflamator. Persoanele care iau anumite medicamente (litiu, psoralen, interferon, metildopa, haloperidol etc) sau cele care suferă de Parkinson dezvoltă mai uşor mătreaţa şi dermatita seboreică.



elenaconduruta: multumesc mmuuuuuuuuult
Răspuns de VladutMicut
1
Mda Stropinela are dreptate,dar matreata poate avea si alte cauze in afara patologiei.Stii ca pielea este formata din celule epiteliale si este un tesut pluristratificat.Astfel ea are trei straturi:cel de deasupra care este format din celule moarte care sunt impinse de celulele vii din stratul al doilea spre suprafata determinand in final aplatizarea lor si se descuameaza(cad).Aceste celule moarte reprezinta matreata noastra cea de toate zilele.Deci nu este neaparat cauzata de o ciuperca,ci poate fi si un proces obisnuit.
Alte întrebări interesante