Limba română, întrebare adresată de andreagium, 8 ani în urmă

Din ce limbă provine kitsch, motto, abilitate si design URGENTTT DAU COROANAAA​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Archaia
0

Bună ziua!

Cuvintele: ,,kitsch,,, ,,motto,, provin din limba germană. ( kitsch, motto )

Cuvântul ,,abilitate,, provine din limba latină, franceză. ( habilitas, habilite)

Cuvântul ,,desing,, provine din limba engleză. ( design )

Lemele ( articolul din dicționar ) acestor cuvinte:

MÓTTO, mottouri, s. n. Citat luat, de obicei, dintr-o operă consacrată sau semnată de un autor celebru, pus la începutul unei lucrări, al unui capitol etc. cu scopul de a releva ideea fundamentală a scrierii respective. [Scris și: moto] – Din it. motto, germ. Motto.

DESIGN s. n. 1. Domeniu multidisciplinar interesat de ansamblul factorilor (social-economici, funcționali, tehnici, ergonomici, estetici etc.) care contribuie la aspectul și calitatea produsului de mare serie. 2. Aspect exterior, fel în care se prezintă un lucru (din punct de vedere estetic). [Pr.: dizáin] – Din engl. design.

KITSCH, (2) kitsch-uri, s. n. 1. Termen folosit pentru a desemna un obiect decorativ de prost gust. 2. Reproducere sau copiere pe scară industrială a unor opere de artă, multiplicate și valorificate comercial. [Pr.: chici] – Din germ. Kitsch.

ABILITÁTE, abilități, s. f. (La sg.) Îndemânare, iscusință, pricepere, dibăcie. ♦ (La pl.) Deprinderi, obiceiuri, șmecherii, șiretlicuri. – Din fr. habilité, lat. habilitas, -atis.

SPER CĂ TE-AM AJUTAT! DOAMNE-AJUTĂ!

Alte întrebări interesante