Fizică, întrebare adresată de otnielstoica84, 8 ani în urmă

din tabelul de variație a a temperaturilor latra săptămână Determinați :a) care a fost temperatura maximă și minimă în timpul săptămânii. b) variația temperaturii în fiecare zi a săptămânii​. Unde gradele de sus sunt la temperatura minima, iar gradele de jos sunt temperatura maxima.

Anexe:

vapruciu: cate tabel
otnielstoica84: acum pun

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vapruciu
3

Răspuns:

Explicație:

a) Temperatura maxima se va afla gasind cea mai mare temperatura dintre cele maxime din fiecare zi, adica cea mai mare dintre cele de pe randul de jos.

10 grade

Invers, cea minima se va afla gasind cea mai mica temperatura dintre cele minime din fiecare zi, adica de pe randul de sus.

-5 grade

b) luni, de la minima de 2 grade a crescut la 5 grade, deci diferenta este 3 grade.

marti: de la -1 a crescut la 3 grade. Aici e putin de inteles si judeci asa: de la -1 la 0 a crescut cu 1 grad, si in continuare de la 0 la 3 grade a mai crescut cu inca 3 grade, deci in total 1+3=4 grade.

miercuri: de la -5 la -1, deci a crescut, daca o luam din grad in grad, la -4, apoi -3,-2,-1, deci cu 4 grade. Poti face si pe degete.

joi: de la -2 la 4: la fel ca marti. de la -2 la 0 a crescut cu 2 grade, apoi de la 0 pana la 4 cu inca 4 grade, total 2+4=6 grade.

Cred ca te-ai prins si pe restul le poti face singur.

Spor

vcapruciu

Alte întrebări interesante