Matematică, întrebare adresată de mariavaduva133, 8 ani în urmă

doar b,c ,d si rezultatul expresiei este x-3/x-2​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iulinas2003
1

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

daca expresia este  (x-3)/(x-2)

b) multimea A este R- { 2} adica fara punctul unde se anuleaza numitorul

x-2=0

c)  B  vrea multimea z,adica intregi pozitive si negative

(x-3)/(x-2) =( x-2-1)/(x-2)= 1- 1/ (x-2)

adica x-2=1    x=3

x-2=-1      x=1

multimea B= {-1,1 }

d) E(2*rad din 3+2 )

E=( 2*rad din 3-1)/2*rad din 3

rationalizand numitorul amplifici cu rad din 3

rezulta

(6-rad din 3)/6


mariavaduva133: ms ms ms❤️
Alte întrebări interesante