Limba română, întrebare adresată de dochita, 9 ani în urmă

Documenteaza-te si pregateste o comunicare cu tema:EMINESCU SI VIERU-MARI POETI AI NEAMULUI NOSTRU

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcolovna
1015
Mihai Eminescu si Grigore Vieru sunt si vor ramine pentru totdeauna poetii neamului nostru.Au scris poezii pentru noi si ne-au invatat  sa ne iubim patria si neamul fiindca aici ne-am nascut,aici am crescut,aici este familia noastra si tot ce iubim pe lume. Din multele articole pe care le avem la dispozitie intelegem ca ei sunt considerati doua inimi gemene. Pentru Grigore Vieru,Eminescu a fost o sursa continua de inspiratie,poeziile lor fiind foarte apropiate din punct de vedere sentimental. Printre lucrurile care pe ei le-au unit a fost dragostea pentru tara asa cum reiese din versurile lui Vieru precum:"Sunt multe ţări pe lume/ Ce-ncântă şi te-atrag, / Dar plaiul meu anume/ Îmi este cel mai drag.Dragule, meleagule, / Duiosul nostru cânt, / Smolitule, truditule, / Frumosul meu pământ! " dar si din versurile lui Mihai Eminescu:"Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,/Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?/Braţele nervoase, arma de tărie,/La trecutu-ţi mare, mare viitor!/Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,/Dacă fiii-ţi mândri aste le nutresc;/Căci rămâne stânca, deşi moare valul,/Dulce Românie, asta ţi-o doresc".
            Eminescu reprezinta "Luceafarul romanesc",un poet cu o fire superioara care a scris nenumarate opere de mare importanta dar a si luptat pentru libertate,pentru dragostea fata de tara.
           Vieru este contemporan cu noi. Reprezinta omul care ne-a trezit constiinta nationala.
            Impreuna au luptat pentru poporul nostru si s-au dedicat intru totul poporului. Amandoi exprima o dragoste pura,inaltatoare,sincera. Vieru si Eminescu reprezinta mandria neamului romanesc.
Alte întrebări interesante