Limba română, întrebare adresată de popana28, 8 ani în urmă

Doi colegi de clasă, Carina și Andrei, discută despre semnificația afirmației lui Plinius cel Bătrân: „In niciuna dintre lucrările sale natura nu și-a arătat originalitatea mai mult decât în cazul insectelor." Carina crede că se referă la formele și culorile spectaculoase ale insectelor și este convinsă că natura a ales forme și culori atât de diferite pentru fluturi nu doar ca să-i facă atrăgători, ci și pentru a-i proteja. Andrei o completează, spunând că oamenii trebuie să fie mai atenți la aceste făpturi mărunte care ne bucură privirea, și ar fi indicat să le ocrotească, pentru că ne dăruiesc atâta frumusețe. Exprimă-ți opinia, într-un text de 80 – 100 de cuvinte, în legătură cu atitudinea omului față de făpturile mărunte, valorificând atất textul și imaginile, cât și idei desprinse din discuția celor doi colegi.
URGENT!!!!!!!!
MULȚUMESC!!!!!!!!!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mathinfo
4

Răspuns:

Hey

Explicație:

Opinia mea este aceea că omul are o atitudine neinteresata fata de majoritatea insectelor , deoarece une au doar un aspect stilistic si nu sunt producătoare.

În primul rând , te ai întrebat vreodată ce importanță au fluturii? Zonele care sunt inconjurate de fluturi sunt inconjurate si de alte insecte , care formează un ecosistem viu,colorat și variat care poate fi mutat intr un insectar si studiat cu atenție.

În al doilea rând, o parte din insecte sunt principali descompunători, care formează straturi noi si fertile de sol. De asemenea insectele pot fi si o sursă de hrană pentru prădători.

în concluzie , având în vedere argumentele demonstrate anterior, absolut orice insecta are un rol.

Alte întrebări interesante