Limba română, întrebare adresată de LidiaAnaMaria, 9 ani în urmă

doresc o compunere cu titlu am plecat la colindat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de madalyn
178
                      Am plecat la colindat     In sfarsit a venit si vremea colindelor. De un an astept cu nerabdare aceasta zi.Suntem cu totii la tara,la bunici. Sunt fericita ca anul acesta zapada s-a depus ,iar vremea este destul de calda. M-am imbracat bine, am luat cate o sacosa,am luat-o pe sora mea mai mica  si am plecat la colindat prin sat.Ne-am oprit la prima casa, poarta era deschisa si am intrat.Amm intrebat : 
-Primiti cu colindul? 
-Desigur,copii! 
Am inceput sa cantam colindul invatat, apoi am primit cate un leu, cate un mar si cate un covrigel . Apoi am plecat sprre urmatoarea casa. Dupa vreo trei ore am obosit si ne-am indreptat spre casa. Aveam sacosile pline cu mere, covrigi, nuci, bomboane, portocale si bani. A fost minunat. Mai mergem si anul viitor.

LidiaAnaMaria: iti multumesc
Răspuns de amalia39
101
Am plecat la colindat
De cate luni am asteptat iarna! Iata ca acum a sosit. E sarbatoarea de Craciun si trebuie sa merg la colindat impreuna cu prietenii mei:......,.......,......si......…. ne-am sfatuit sa colindam tot satul invelit intr-o patura de zapada. Dupa ce am ajuns,mama ma astepta cu colacii calzi si parca acest miros m-a adus acasa.
E sarbatoarea de Craciun
îl astept pe Mos Craciun cu nerabdare
Alte întrebări interesante