Limba română, întrebare adresată de Anamariapanait, 9 ani în urmă

Dorești sa afli mai multe despre Cluj-Napoca. in plimbarea ta prin centrul orașului, ai aflat ca poti vedea o strada in oglinda, muzee, statui, biserici etc. Fa o lista cu obiectivele turistice pe care ai vrea sa le vizitezi! Folosește cât mai multe numerale pentru a indica ordinea in care vrei sa le vezi! mai multe informații despre orasul transilvănean poti afla, accesând Internetul.


Maryna2003: E din jurnalul de clasa a5a editura delfin??
Anamariapanait: E din jurnalul de clasa a 6 a editura delfin

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de faraporecla
151
Cluj Napoca este orasul in care respiri istorie,fiind plin de obiective turistice .
Prima data as vrea sa vizitez strada "in oglinda" care se datoreaza celor doua cladiri identice de la intrarea dinspre Piata Unirii,fiind un obiectiv unic in Transilvania.
A doua oara as vizita Bastionul Croitorilor este prima fortificatie construita in secolul XIII-XIV,fiind un zid de aparare.
De asemenea, as vizita Biserica Sf. Mihail care este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania.
Si nu in ultimul rand , as vizita Statuia lui Matei Corvin,un clujean care a devenit regele Ungariei si fiind foarte iubit de supusii sai.El a dat nastere,dupa moarte, unui slogan:"a murit regele,a murit dreptatea"
Alte întrebări interesante