Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Doua raspunsuri!
Pt cel mai inteligent raspuns coroana!
Cand micul print se desparte de trandafirul cel nerecunoscator de care se ingrijise cu atata dragoste , floarea voind sa-i arate ca nu ii e teama sa ramana singura , ii spune: Daca vreau sa cunosc fluturiii , va trebui sa suport cateva omizi.Ce crezi ca a vrut de fapt sa spuna floarea?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DeliaG
2
In opinia mea, trandafirul isi arata orgoliul atunci cand este parasit de micul print spunand "Daca vreau sa cunosc fluturii, va trebui sa suport cateva omizi". Acesta il compara pe baiat cu o omida, un om rau, pe care il intalneste in cautarea celor buni, adica fluturii, deoarece, pentru o floare, cele dintai sunt daunatore si urate, iar fluturii sunt frumosi si inofensivi. Trandafirul incerca sa ii spuna omului, intr-un mod oarecum subtil, cat rau i-a facut, desi nu are dreptate.
Răspuns de Utilizator anonim
2
Trandafirul se refera la micul print zicand omizi.Adica ca i-a facut mult rau ceea ce nu e adevarat.In cautarea celor buni-fluturii il intalneste pe micul print-omida.A dorit sa spuna ca micul print este rau pentru ca o paraseste dar nu este adevarat.
Alte întrebări interesante