Studii sociale, întrebare adresată de tudy02, 8 ani în urmă

Dreptul la educatie -Studiu de caz

Citește următorul text:

Un copil cu o dizabilitate este lăsat trei zile singur în clasă, timp în care ceilalți copii și părinții lor protestează împotriva prezenței lui în școală și solicită excluderea lui.


Analizează acest caz având în vedere următoarele aspecte:


Izolarea copilului din cauza dizabilității sale este o acțiune discriminatorie? Dar excluderea lui din școală pe același motiv?

Cine sunt autorii acestor forme de discriminare?

Școala ar putea preveni asemenea acțiuni?

Acțiunile de acest fel trebuie sancționate?


Ce efecte crezi că pot avea asupra unui copil și asupra dezvoltării sale asemenea acțiuni?

VA ROG REPEDE!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ririroro
7

Răspuns:

Da, izolarea copilului este o acțiune discriminatorie. Unul dintre drepturile fundamentale ale copilului, este dreptul la educație. Ministerul învățământului a oferit posibilitatea integrării copiilor cu dizabilități în școala de masa, acesti copii fiind tratați în mod egal cu ceilalți. Autorii acestor forme de discriminare pot fi atât copiii cât și părinții acestora, din lipsa de cunoaștere, din lipsa educației, dar si din nivelul de pregătire aceste persoane pot fi catalogați ca și agresori.

Scoala previne aceste acțiuni prin diferite activități extrașcolare, prin diferite proiecte educative.

Nu stiu, dacă aceste acțiuni ar trebui sancționate, mai degrabă ar trebui realizate diferite discuții cu privire la discriminare. Din punctul meu de vedere, consider că prins sancțiuni nu se rezolva problema, ci din potriva se acutizează, dezvoltând chiar frustrări. Consider ca ,,mai bine previi decât să combați,, și această prevenire se poate face prin diferite activități. Asupra copilului cu dizabilități efectele pot fi devastatoare. o astfel de experiență marchează un copil atat pe plan fizic, cât și emoțional, dar cel mai important pe plan social.

Alte întrebări interesante