e) 1+3+5+...+99=
f) 11+13+15+...+79=
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Explicație pas cu pas:
e)
1+3+5+...+99=
=(99+1)×[(99-1):2+1]:2
=100×(98:2+1):2
=100×(49+1):2
=100×50:2
=100×25
=2500
f)
11+13+15+....+79=
=(79+11)×[(79-11):2+1]:2
=90×(68:2+1):2
=90×(34+1):2
=90×35:2
=3150:2
=1575
Sper că te-am ajutat! Spor!
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă