E(x)=( 1 supra x+1 - 1 supra 1-x + 2 supra x patrat -1 ) imultit x+1 supra 2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
6
E(x)=(1/x+1 + 1/x-1 +2/(x-1)(x+1) [de la a doua relatie, l-am scos pe minus in fata si s-au schimbat semnele]
aducem la acelasi numitor
E(x)= (x-1+x+1+2/(x-1)(x+1)
E(x)= x²+2/x²-1
aducem la acelasi numitor
E(x)= (x-1+x+1+2/(x-1)(x+1)
E(x)= x²+2/x²-1
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă