E(x)=[(1-x)/(1+x)]+[(1+x)/(1-x)]+4x/(x la patrat -1)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
E(x)=[(1-x)/(1+x)]+[(1+x)/(1-x)]+4x/(x la patrat -1)=amplificam primul raport cu 1-x
al 2 cu 1+x
al 3 cu -1
obtinem
(1-x) la patrat + (1+x) la patrat - 4x totul supra 1- x patrat
adica 1-2x+xpatrat + 1 +2x +xpatrat -4x totul supra 1- x patrat
adica 2-4x+2xpatrat totul supra 1- x patrat
adica 2(1-x)la patrat totul supra (1- x)(1+x)
adica 2(1-x)/(1+x)
al 2 cu 1+x
al 3 cu -1
obtinem
(1-x) la patrat + (1+x) la patrat - 4x totul supra 1- x patrat
adica 1-2x+xpatrat + 1 +2x +xpatrat -4x totul supra 1- x patrat
adica 2-4x+2xpatrat totul supra 1- x patrat
adica 2(1-x)la patrat totul supra (1- x)(1+x)
adica 2(1-x)/(1+x)
Răspuns de
0
E(x)=[(1-x)/(x+1)]+[(1+x)/-(x-1)]+4x/(x+1)(x-1)
E(x)=[(1-x)(x-1)-(1+x)(x+1)+4x)]/(x+1)(x-1)
E(x)=[(x-1-x²+x-x-x-x²-x+4x)]/(x+1)(x-1)
E(x)=(-2x²+3x-1)/(x+1)(x-1)
-(2x²-3x+1)=0
Δ=9-8=1
x1=(3-1)/4=2/4=1/2
x2=(3+1)/4=4/4=1
E(x)=-(2x-1)(x-1)(x+1)(x-1)=simplificam
E(x)=(1-2x)/(x+1)
E(x)=[(1-x)(x-1)-(1+x)(x+1)+4x)]/(x+1)(x-1)
E(x)=[(x-1-x²+x-x-x-x²-x+4x)]/(x+1)(x-1)
E(x)=(-2x²+3x-1)/(x+1)(x-1)
-(2x²-3x+1)=0
Δ=9-8=1
x1=(3-1)/4=2/4=1/2
x2=(3+1)/4=4/4=1
E(x)=-(2x-1)(x-1)(x+1)(x-1)=simplificam
E(x)=(1-2x)/(x+1)
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Fizică,
10 ani în urmă