E(x)=(1/ x+1 +x/1-X) : x la 2+1 / x la 2+X = ?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
E(x)=[1/(x+1)+x/(1-x)]:(x²+1)/(x²+x) in paranteza mare prima fractie o amplificam cu(1-x) iar a doua fractie cu x+1
=[(1-x+x²+x)/(x+1)(1-x)]·(x²+x)/(x²+1)
=[(x²+1)/(x+1)(1-x)]·x(x+1)/(x²+1) simplificam
=x/(1-x)
=[(1-x+x²+x)/(x+1)(1-x)]·(x²+x)/(x²+1)
=[(x²+1)/(x+1)(1-x)]·x(x+1)/(x²+1) simplificam
=x/(1-x)
Alte întrebări interesante
Informatică,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă