E(X)=(2/x^2-4 +1/x^2-2x - 1/x^2+2x):2x+6/x^3-4x
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
E(x)=[(2/(x²-4) +1/(x²-2x) - 1/(x²+2x)]:(2x+6)/(x³-4x
)=
=[(2/(x-2)(x+2) +1/x(x-2) - 1/x(x+2)] × x(x²-4)/2(x+3)=
=(2x+x+2-x+2)/x(x-2)(x+2) × x(x-2)(x+2)/2(x+3)=
=(2x+4)/2(x+3)=
=2(x+2)/2(x+3)=
=(x+2)/(x+3)
=[(2/(x-2)(x+2) +1/x(x-2) - 1/x(x+2)] × x(x²-4)/2(x+3)=
=(2x+x+2-x+2)/x(x-2)(x+2) × x(x-2)(x+2)/2(x+3)=
=(2x+4)/2(x+3)=
=2(x+2)/2(x+3)=
=(x+2)/(x+3)
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Evaluare Națională: Lb. Română ,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă