E(x)=5supra xpatrat+4-4supra luix patrat+5
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Aducem la o forma mai simpla:
![E(x)=\frac{5}{x^2+4}-\frac{4}{x^2+5}=\frac{5(x^2+5)-4(x^2+4)}{(x^2+4)(x^2+5)}=\frac{x^2+9}{(x^2+4)(x^2+5)}=\frac{x^2+9}{x^4+9x^2+20} E(x)=\frac{5}{x^2+4}-\frac{4}{x^2+5}=\frac{5(x^2+5)-4(x^2+4)}{(x^2+4)(x^2+5)}=\frac{x^2+9}{(x^2+4)(x^2+5)}=\frac{x^2+9}{x^4+9x^2+20}](https://tex.z-dn.net/?f=E%28x%29%3D%5Cfrac%7B5%7D%7Bx%5E2%2B4%7D-%5Cfrac%7B4%7D%7Bx%5E2%2B5%7D%3D%5Cfrac%7B5%28x%5E2%2B5%29-4%28x%5E2%2B4%29%7D%7B%28x%5E2%2B4%29%28x%5E2%2B5%29%7D%3D%5Cfrac%7Bx%5E2%2B9%7D%7B%28x%5E2%2B4%29%28x%5E2%2B5%29%7D%3D%5Cfrac%7Bx%5E2%2B9%7D%7Bx%5E4%2B9x%5E2%2B20%7D)
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă