Matematică, întrebare adresată de narcisuca200, 8 ani în urmă

E(x)=(x+1)²+(x+3)²-(7+x²)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dariusbarbu
7

Răspuns:

 {x}^{2}  - 6x - 39

Explicație pas cu pas:

E(x) =  {(x + 1)}^{2}  +  {(x + 3)}^{2}   -  {(7 + x}^{2} )

E(x) =  {x}^{2}  + 2x + 1 +  {x}^{2} + 6x + 9 - (49 + 14x +  {x}^{2} )  \\

E(x) =  {x}^{2}  + 2x + 1 +  {x}^{2} + 6x + 9 - 49 - 14x  -   {x}^{2}   \\

E(x) =  - 6x - 39 +  {x}^{2}

E(x) =  {x}^{2}  - 6x - 39


narcisuca200: Mulțumesc frumos
narcisuca200: Mă poți ajuta și la celelalte?
Alte întrebări interesante