Matematică, întrebare adresată de Alexandragaby2001, 9 ani în urmă

E(x)=(x+3) la patrat + 2(x-4)(x+3) + (x-4) la patrat


renatemambouko: E(x)=(x+3)²+2(x-4)(x+3)+(x-4)²=
= (x+3)²+(x-4)(x+3)+(x-4)² +(x-4)(x+3)=
= (x+3)(x+3+x-4)+(x-4)(x-4+x+3)=
= (x+3)(2x-1)+(x-4)(2x-1)=
= (2x-1)(x+3+x-4)=
= (2x-1)(2x-1)=
= (2x-1)²
renatemambouko: sau
renatemambouko: E(x)=x^2+6x+9+(2x-8)(x+3)+x^2-8x+16 =x^2+6x+9+2x^2+6x-8x-24+x^2-8x+16 =4x^2-4x+1=(2x-1)^2
Alexandragaby2001: multumesc !!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pestegras
1
hfhsydkhdkydjgdjtjtsjy
Anexe:

Alexandragaby2001: Mersii!!!!
Alexandragaby2001: O mica problema ..de ce 31 la final???
Gabi456: -15 -16 ....- 31....
Alexandragaby2001: Multumesc!!! :D
Răspuns de danacristiana
1
E (x)=X la patrat+6x+9+(2x-8)(x+3)+x la patrat-8x+16 =x la patrat+6x+9+2x la patrat-6x+8x-24+x la patrat-8x+16 =4x patrat+1=> => E (x)=4x la patrat+1
Alte întrebări interesante