e) [x(x-√5)]^2-[x(x+√5)]^2
f) [x(x+√7)]^2-[x(x-√5)]^2
g) (x-1)(x+3)^2+(1-x)(x-2)^2
❤❤
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Folosim formula de calcul prescurtat a²-b²=(a-b)(a+b)
e)(x²-√5x-x²-√5x)(x²-√5x+x²+√5x)=-2√5x·2x²=-4√5x³
f)(x²+√7x-x²+√5x)(x²+√7x+x²-√5x)=x²(√7-√5)(2x+√7-√5)
g)(x-1)(x²+6x+9)-(x-1)(x²-4x+4)=(x-1)(x²+6x+9-x²+4x-4)=5(x-1)(2x+1)
e)(x²-√5x-x²-√5x)(x²-√5x+x²+√5x)=-2√5x·2x²=-4√5x³
f)(x²+√7x-x²+√5x)(x²+√7x+x²-√5x)=x²(√7-√5)(2x+√7-√5)
g)(x-1)(x²+6x+9)-(x-1)(x²-4x+4)=(x-1)(x²+6x+9-x²+4x-4)=5(x-1)(2x+1)
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Geografie,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă