Matematică, întrebare adresată de BiancaE, 10 ani în urmă

E(x) = x³-3x²-4x+12 si F(x) = x³+2x² -9x-18.

a) Descompuneti expresiile in produse de factori primi.

b) Pentru x  apartine R - { -3 , -2 , 3 } simplificati E(x) supra F(x)    va roggg

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albastruverde12
8
a)
E(x)=x³-3x²-4x+12=x²(x-3)-4(x-3)=(x-3)(x²-4)=(x-3)(x-2)(x+2)
F(x)=x³+2x²-9x-18=x²(x+2)-9(x+2)=(x+2)(x²-9)=(x+2)(x-3)(x+3)

b) 
 \frac{E(x)}{F(x)} = \frac{(x-3)(x-2)(x+2)}{(x+2)(x-3)(x+3)} = \frac{x-2}{x+3}


BiancaE: Ioiii, chiar te pricepi
BiancaE: asa e si la sfarsit
Alte întrebări interesante