Matematică, întrebare adresată de dsdds, 9 ani în urmă

ECUATIA
 \frac{3}{4} [ \frac{3}{4} + \frac{3}{4}  ( \frac{4}{3} x+ \frac{1}{3} )]=3

are solutia egala cu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de renatemambouko
0
3/4[3/4+3/4(4x/3+1/3)]=3
[3/4+3/4(4x/3+1/3)]=3:3/4
[3/4+3/4(4x/3+1/3)]=3 ×4/3
3/4+3/4(4x/3+1/3)=4
3/4(4x/3+1/3)=4-3/4
3/4(4x/3+1/3)=13/4
4x/3+1/3=13/4 :3/4
4x/3+1/3=13/4 ×4/3
4x/3+1/3=13/3
4x/3=13/3-1/3
4x/3=12/3
4x/3=4
4x=12
x=3

dsdds: dar eu am scris 4/3 x nu 4x/3
renatemambouko: 4/3 inmultit cu x = 4x/3
dsdds: ma mai ajuti te rog
Alte întrebări interesante