Limba română, întrebare adresată de Anduc, 8 ani în urmă

Educatia este un dar pe care nimeni nu-l poate lua

Ce intelegeti prin acest citat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de onofreioana05
2
Prin acest citat se intelege ca nu toti pot avea o educatie. Nu conteaza de la cine, dar ce conteaza este ca nimeni nu poate sa ti-o ia pur si simplu. Trebuie sa invete ce inseamna sa fii respectuos si amabil. Trebuie sa o mentii pentru ca este un dar ce nu il primesti usor.
Sper ca te-am ajutat...

Răspuns de cocirmariadenis
5
,,Educatia este un dar pe care nimeni nu-l poate lua, "

Educatia incepe inca din primii ani de viata, din copilarie prin invataturile date de parinti, de bunici ca in sintagma ,, Cei sapte ani de acasa !", cand ne deprindem cu anumite comportamente. E
ducatia primita acasa, ne invata sa fim oameni, ne invata cum sa ne comportam in societatea in care traim zi de zi, ceea ce este foarte important. Este continuata mai mult sau mai putin la scoala.
Educatia este foarte importanta in viata oricarei persoane,deoarece la fiecare pas ne lovim  de puterea educatiei. Este necesar sa fi educat,ceea ce inseamna ca trebuie sa ai un anumit comportament,care la randul lui iti va defini caracterul. Un om educat stie sa-si infrunte destinul, cu fruntea sus, ferm, hotarat, gasind solutii, pasind cu incredere,dar si cu speranta ! Educaţia nu este doar un mijloc de a-ţi câştiga existenţa sau un instrument pentru a face avere. Educaţia este iniţierea în viaţa spiritului, pregătirea sufletului uman în căutarea adevărului.Omul cat traieste invata. Scoala vietii e complexa si ampla, dar un om educat face fata provocariilor vietii.

cocirmariadenis: Multumesc pentru coronita !
Alte întrebări interesante