Matematică, întrebare adresată de adisamsung1914, 8 ani în urmă

efectuand (-5)⁰+(-5)¹+(-5)² este egal cu..?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de matei0704
1

Răspuns:

( - 5)^{0}  + ( - 5)^{1}   + ( - 5)^{2}

1 - 5 + 25 =  -4 + 25 = 21

Răspuns de raresgorgan09
1

Explicație pas cu pas:

Bună!

Deci ni se cere efectuăm următoarea

 {( - 5)}^{0}  +  {( - 5)}^{1}  +  { ( - 5)}^{2} = x

x \:\in \: N

➡️

Calculăm

 {( - 5)}^{0}

și obținem

1

1 +  {( - 5)}^{1}  = 1 - 5 =  (- 4)

și ultima dată, din nou efectuăm

( - 4)  +  {( - 5)}^{2}  =  (- 4 )+ 25 = 21

Gataa <3

#copaceibrainly


adisamsung1914: mulțumesc!!
Alte întrebări interesante