Matematică, întrebare adresată de noname8779, 8 ani în urmă

Efectuați 2 / 9 ori paranteză rotundă - 4/3 + 5/6 închide paranteza rotunda repede


albatran: salut rep3ede si mai cum?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andyilye
1

Explicație pas cu pas:

\frac{2}{9}\cdot \left( - \frac{4}{3} +  \frac{5}{6} \right) = \frac{2}{9}\cdot \left( - \frac{8}{6} + \frac{5}{6} \right) =  \frac{2}{9}\cdot \left( - \frac{8 - 5}{6}\right) \\ =  \frac{2}{9}\cdot \left( -  \frac{3}{6} \right) =  -  \frac{1}{9}

Alte întrebări interesante