Matematică, întrebare adresată de meryzaharia63, 8 ani în urmă

Efectuați: b)(-3)×1/4×(-2/3)-0,(3)×(-1,25)=​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dariusbarbu
2

Răspuns:

 =  \frac{11}{12}  \\

Explicație pas cu pas:

( - 3) \times  \frac{1}{4}  \times ( -  \frac{2}{3} ) - 0.(3) \times ( - 1.25) =  \\

( - 3) \times  \frac{1}{4}  \times ( -  \frac{2}{3} ) -  \frac{3}{9}  \times ( - 1.25) =  \\

= \frac{1}{2}  -  \frac{3}{9}  \times ( -  \frac{5}{4} )   \\  \:  \:  \:  \:  \:  \:  \:  \:  \:  =  \frac{1}{2}  +  \frac{5}{12}  =   \frac{6}{12}  +  \frac{5}{12}  = \boxed{\frac{11}{12} } \\

Alte întrebări interesante