Matematică, întrebare adresată de adidominte6, 8 ani în urmă

Efectuati: c) (1+1/2)×(1-1/2​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iacoblevmihaela78
1

(1/1+2/2)×(1/1-1/2)=

=amplificam prima cu 2 si la a doua paranteza prima fractie cu 2 si obtinem

(2/2+1/2)×2/2-1/2)=

=3/2×2/2=simplificam 2 cu 2 si rezultatul este

3/2


iacoblevmihaela78: rezultatul este 3/2
Răspuns de Excelsis
1

Răspuns:

(1 +  \frac{1}{2} ) \times (1 -  \frac{1}{2} ) = (1 -  \frac{1}{2} ) ^{2}  =  {1}^{2}   -  2 \times 1 \times  \frac{1}{2}  +  (\frac{1}{2})  {}^{2}  = 1 - 1 +  \frac{1}{4}  =  \frac{1}{4}

Explicație pas cu pas:

Alte întrebări interesante