Matematică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 10 ani în urmă

efectuati
e)
(2a+ \sqrt{2b} ) ^{3}
f)(0,3a ^{3} +5b ^{2} ) ^{3}

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de finamihai
1
folosim formulele de calcul prescurtat
 =(2a)³+3·(2a)²·(√2b)+3·2a·(√2b)²+(√2b)³=
=8a³+12a²√2b+12ab+2b√2b=4a(2a²+3b)+2√2b(6a²+b)
f)=(0,3a³)³+3·(0,3a³)²·5b²+3·0,3a³·(5b²)²+(5b²)³=
=0,027a⁹+4,05a⁶b²+4,5a³b⁴+125b⁶
Răspuns de MFM
1
8a^3+12a^2b√2+12ab^2+2√2b^3 ///// 0,027a^9+1,35a^6b^2+22,5a^3b^4+125b^6
Alte întrebări interesante