Efectuati folosind formula (a-b)(a+b)=a la puterea 2 -b la puterea 2.
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
8
a) (x-1/2)(x+1/2)=x la puterea a 2-a + 1/2 totul la puterea a 2-a (adica 1/4).
b) (x-1/3)(x+1/3)=x la puterea a 2-a + 1/3 totul la puterea a 2-a (adica 1/9).
c) (x-1/4)(x+1/4)=x la puterea a 2-a + 1/4 totul la puterea a 2-a (adica 1/16).
d) (3-x/5)(3+x/5)=3 la puterea a 2-a (adica 9) + x/5 totul la puterea a 2-a (adica x la puterea a 2-a/25).
e) (2-x/7)(2+x/7)=2 la puterea a 2-a (adica 4) + x/7 totul la puterea a 2-a (adica x la puterea a 2-a/49).
f) (4-x/3)(4+x/3)=4 la puterea a 2-a (adica 16) + x/3 totul la puterea a 2-a (adica x la puterea a 2-a/9).
b) (x-1/3)(x+1/3)=x la puterea a 2-a + 1/3 totul la puterea a 2-a (adica 1/9).
c) (x-1/4)(x+1/4)=x la puterea a 2-a + 1/4 totul la puterea a 2-a (adica 1/16).
d) (3-x/5)(3+x/5)=3 la puterea a 2-a (adica 9) + x/5 totul la puterea a 2-a (adica x la puterea a 2-a/25).
e) (2-x/7)(2+x/7)=2 la puterea a 2-a (adica 4) + x/7 totul la puterea a 2-a (adica x la puterea a 2-a/49).
f) (4-x/3)(4+x/3)=4 la puterea a 2-a (adica 16) + x/3 totul la puterea a 2-a (adica x la puterea a 2-a/9).
Alte întrebări interesante
Chimie,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă