Geografie, întrebare adresată de mihaelarusu1, 9 ani în urmă

Efectuati o calatorie imaginara pe unul dintre riurile Americii de Sud,studiind diferite resurse de informare.Va rog urgent.Dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iGeo
13

Răspuns:

Amazonul - fluviul atât de îndepărtat și atât de necunoscut! Acesta izvorăște din Munții Anzi, din vestul Americii de Sud, și se varsă în Oceanul Atlantic.

Deși cursul său este de la vest către est, am reușit să navighez cu bărcuța mea către vest. Se poate că tocmai eu, un copil, să obțin o asemenea performanță? Uite că zeii au fost de partea mea și, mi-au suflat vântul din spate, urcând pe el contra curentului. Bine, dar cum se poate așa ceva? Zeii erau de fapt cunoștințele dobândite la ora de geografie în clasa a V-a: atunci când are loc fluxul pe Amazon, apele oceanului pătrund în interiorul continentului și se formează fenomenul numit "pororoca". Înaintează chiar și 1000 km!

Parcă mai călătorisem pe aici dar nu mai recunoșteam multe lucruri. Pădurea aceea verde, luxuriantă și bogată fusese tăiată. Acum ramaseseră hectare întregi cu cioate și copaci abandonați.

Uf, și ce frumos era înainte!

→ O altă călătorie imaginară: https://brainly.ro/tema/2011890

Alte întrebări interesante