Matematică, întrebare adresată de Stefan0123, 9 ani în urmă

Efectuati: (radical din a+1)*(a*radical din a-a+radical din a-1) , unde a apartine(0;∞) , va rooog <3

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0
(\sqrt a+1)(a\sqrt a-a+\sqrt a-1)=

(\sqrt a+1)[a(\sqrt a-1) +(\sqrt a-1)] =(\sqrt a+1)(\sqrt a-1)(a+1)=

=((\sqrt a)^2-1)(a+1)= (a-1)(a+1)=a^2-1





Utilizator anonim: se vede, pana aici?
Stefan0123: nu , nu sunt pe telefon
Stefan0123: :))
Utilizator anonim: ok...voi continua
Stefan0123: mersiiii <3
Utilizator anonim: ok,, sper ca e gata
Utilizator anonim: intrebari...
Alte întrebări interesante