*Efectuează: 1+{2×[3+(14+16):5]-54:9}×63:7=
Răspunsuri la întrebare
Salut!
Răspuns: 1+{2*[3+(14+16):5]-54:9}63:7 =
- 1+{2[3+(30):5]-54:9}63:7 =
- 1+{2[3+6]-54:9}63:7 =
- 1+{29-54:9}*63:7 =
- 1+{18-54:9}*63:7 =
- 1+{-36:9}*63:7 =
- 1+{-4}63:7 =
- 1+ -463:7 =
- 1-252:7 =
- 251:7 =
- 35
Nota: In calculele efectuate am respectat regulile matematice cum ar fi ordinea operatiilor (parantezele, exponenti, inmultiri si impartiri, adunari si scaderi)
Explicație pas cu pas:
Pentru a efectua această expresie matematică, am respectat regulile de prioritate a operațiilor matematice.
Acestea sunt:
operațiile în paranteze, începând din interior spre exterior;
exponentii;
înmulțirile și împărțirile, în ordinea în care sunt scrise;
adunările și scăderile, în ordinea în care sunt scrise.
Am început prin a rezolva operațiile din paranteze, începând din interior spre exterior. Astfel, am obținut:
1+{2*[3+(14+16):5]-54:9}63:7 =
1+{2[3+30:5]-54:9}63:7 =
1+{2[33:5]-54:9}63:7 =
1+{26-54:9}*63:7 =
Apoi, am continuat cu împărțirile si inmultirile:
1+{12-54:9}*63:7 =
1+{-42:9}*63:7 =
1+{-4}*63:7 =
1-252:7 =
-251:7 =
-35
Este important de menționat că, în acest caz, nu am utilizat nici o proprietate sau metoda speciala pentru a obține rezultatul, ci am urmat pas cu pas regulile matematice si am efectuat calculele in ordine. Rezultatul final este valoarea exacta obținuta prin împărțirea lui 251 la 7.