Efectuează:a) 11 pe 6 minus 1 pe 4 plus 2 pe 3 minus 3 pe 2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
16
Salut,
![\frac{11}{6} - \frac{1}{4} + \frac{2}{3} - \frac{3}{2} = \\ \\ \frac{22 - 3 + 8 - 18}{12} = \\ \\ \frac{9}{12} = > \: simplificăm \: = > \frac{3}{4} \frac{11}{6} - \frac{1}{4} + \frac{2}{3} - \frac{3}{2} = \\ \\ \frac{22 - 3 + 8 - 18}{12} = \\ \\ \frac{9}{12} = > \: simplificăm \: = > \frac{3}{4}](https://tex.z-dn.net/?f=+%5Cfrac%7B11%7D%7B6%7D+-+%5Cfrac%7B1%7D%7B4%7D+%2B+%5Cfrac%7B2%7D%7B3%7D+-+%5Cfrac%7B3%7D%7B2%7D+%3D+%5C%5C+%5C%5C+%5Cfrac%7B22+-+3+%2B+8+-+18%7D%7B12%7D+%3D+%5C%5C+%5C%5C+%5Cfrac%7B9%7D%7B12%7D+%3D+%26gt%3B+%5C%3A+simplific%C4%83m+%5C%3A+%3D+%26gt%3B+%5Cfrac%7B3%7D%7B4%7D+)
bitinadaria:
Mulțumesc mult!
Răspuns de
8
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă